TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Novobečejci dobro podneli topli talas - broj intervencija kao i obično

Redakcija TV Novi Bečej | 6. avgust. 2017. | 18:09 | Zdravstvo

Novobečejci dobro podneli topli talas - broj intervencija kao i obično

Na odeljenju hitne medicinske pomoći Doma zdravlja opštine Novi Bečej nije bilo povećanog obima posla zbog ekstremno velikih vrućina, minule nedelje hitna pomoć je imala oko  40 izlazaka na teren, rekla nam  je glavna sestra hitne medicinske pomoći, Biljana Vidojević Molnar.

Hitna medicinska pomoć u našem gradu raspoređena je u dve smene, jedna mobilna ekipa u toku dnevne smene od 7-19h, a od  19-7h  jedna mobilna ekipa i jedna stacionarna u ambulanti. Preko dana kada je ekipa na terenu, stacionarne preglede preuzima opšta medicina zajedno sa pozivima na 194.

Zbog vrućine najviše se javljaju sugrađani sa stomačnim tegobama, glavoboljom i vrtoglavicom, a nagle promene vremena teško podnose hronični bolesnici, ali i zdrave osobe, kažu u domu zdravlja i preporučuju građanima da jedu više voća i povrće i da izbegavaju tešku hranu i unose u organizam mnogo tečnosti. Meteorolozi i svi mediji već danima upozoravaju na vreli talas koji je zahvatio Srbiju, kao i ceo region. Od sutra nas očekuje ponovni porast temperature, veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom os 37 do 40 °C.  Pridržavajte se saveta lekara i uživajte u letnjim danima.

Ostale vesti iz ove kategorije