TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Još jedna uspešna akcija doborovoljnog davanja krvi

Redakcija TV Novi Bečej | 10. maj. 2017. | 15:26 | Zdravstvo

Još jedna uspešna akcija doborovoljnog davanja krvi

Treća akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Bečeju uspešno je danas održana u organizaciji Crvenog krsta opštine Novi Bečej, uz saradnju sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina, potvrdila nam je Dunja Svirčev, volonterka i saradnica opštinske organizacije Crvenog krsta.

Praksa da se godišnje organizuje više akcija, kako bi se rasteretila ekipa Službe za transfuziju krvi i smanjila gužva, za sada se pokazuje kao sasvim dobra, potvrđuju organizatori. Ono što je teško jeste privoleti nove davaoce krvi da se odluče na ovaj humani čin.

Aranka Gaković, ovom prilikom krv je dala  po 25. put. Kad je bila mlađa imala je zdravstvenih problema pa nije bila u mogućnosti da učestvuje u akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Ulaskom u menopauzu, doktor joj je preporučio ovaj humani čin, kako bi u isto vreme pospešila i svoje zdravlje. Sada se trudi da se odazove svakoj akciji, dokle god to bude mogla, odnosno do 65. godine, do kada i zvanično ima pravo na to.

U okviru treće ovogodišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Novom Bečeju, učestvovalo je četrdeset i tri davaoca, od čega šestoro po prvi put, a troje je odbijeno iz zdravstvenih razloga, potvrdio je Crveni krst opštine Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije