TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Dva nova vozila za hitnu pomoć

Redakcija TV Novi Bečej | 28. mart. 2017. | 16:11 | Zdravstvo

Dva nova vozila za hitnu pomoć

Pre mesec dana predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, uručili su sanitetska vozila za sedam gerontoloških centara u Vojvodini, a jedno od tih vozilo dobio je i Dom za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ iz Novog Bečeja. S obzirom na loše finansijsko stanje Doma zdravlja u Novom Bečeju i zastareo i dotrajao vozni park, odlučeno je da se ovo vozilo dodeli na korišćenje upravo Domu zdravlja. Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, kaže da je jedan od apsolutnih prioriteta lokalne samouprave Dom zdravlja Novi Bečej.

Kao važnu vest, Svilengaćin ističe i činjenicu da je, pored saniteta koji je već stigao u opštinu, obezbeđeno još jedno vozilo od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, uz minimalna sredstva učešća opštine Novi Bečej. Oba sanitetska vozila su u vrednosti od po 4.500.000 dinara.

Direktorka Doma za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški - Čudotvorac“ iz Novog Bečeja, Ljiljana Bognić, neko je ko je došao na ideju da sanitetsko vozilo koje je dobila ova ustanova treba ustupiti lokalnom Domu zdravlja. Na ovaj način intergrisani su zdravstvo i socijalna zaštita, što je od izuzetnog značaja, smatra Ljiljana Bognić.

Ustupanjem vozila Domu zdravlja više je nego zadovoljan v.d. direktor Doma zdravlja u Novom Bečeju, Ivan Zec.

Ostale vesti iz ove kategorije