TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novobečejci drugi put ovog meseca donirali krv

Sanja Milenković | 15. april. 2021. | 9:57 | Društvo

Novobečejci drugi put ovog meseca donirali krv

U saradnji sa zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Novi Bečej uspešno je realizovao još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, održanu u prostorijama Novog opštinskog udruženja penzionera. Bila je to druga prilika ovog meseca za građane Novog Bečeja da daruju ovu dragocenu tečnost, nakon nedavno održane vanredne akcije, podsetila je Nina Mošorinski, volonter ove humanitarne organizacije: “Zadovoljni smo sa današnjom akcijom s obzirom da je nedavno bila i vanredna akcija davanja krvi I da je bio odziv zadovoljavajući I das u neki ljudi koji Inače redovno dolaze na akcije davanja krvi trenutno u procesu revakcinacije, odnosno vakcinisanja, odnosno, nmalaze se u periodu kada ne smeju da daju krv. Sve one koji su trenutno u tom procesu vakcinacije obaveštavamo da i 6. Maja mogu da se odazovu akciji koja će biti u Novom Bečeju, takođe ovde, u Domu penzionera, gde se mi danas po 2. put nalazimo, pa će i sledeća akcija biti ovde.”

“Čisto da podsetim građane, pošto je u toku vakcinacija protiv COVID-a19, svi koji su u procesu vaccine I revakcine ne bi smeli od jedne do druge doze da daju krv, dakle, treba da prođe dve nedelje, tako da sledeći put očekujemo veći odziv pošto je redovna akcija i verujemo da će to sve polako da se stabilizuje i da dođe na svoje mesto, istakao je Miljan Juanin, volonter Crvenog krsta Novi Bečej.

Drugoj aprilskoj akciji u Novom Bečeju odazvalo se 59 dobrovoljnih davaoca, od čega je njih 52 uspelo u svojoj nameri da donira krv, među njima našlo se i 14 žena, a njih 7 po prvi put se odvažilo na ovaj humani čin.

Ostale vesti iz ove kategorije