TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Uspeh domaćih takmičara na državnom prvenstvu u kungfu vušu sportu u Kumanu

Danilo Gurjanov | 7. april. 2021. | 9:38 | Sport

Uspeh domaćih takmičara na državnom prvenstvu u kungfu vušu sportu u Kumanu

Državno prvenstvo Srbije u lajt sandi i taolu formama, održano je proteklog vikenda u Kumanu po 6. put. Takmičenje je i ove godine uspešno organizovalo kumanačko Sportsko društvo „2. oktobar“ uz sve antiepidemijske mere u cilju borbe protiv širenja zaraze izazvane korona virusom. Uprkos izmenjenim uslovima, važno je bilo održati kontinuitet sportske manifestacije, istakao je predsednik „2. oktobra“, Siniša Medić. Prema njegovim rečima, na ovogodišnjem prvenstvu nastupilo je dvanaest klubova sa 110 takmičara što je lep odziv s obzirom na pomenutu zdravstvenu situaciju.

Kao što je pomenuto, ovogodišnje takmičenje održano je uz sve potrebne i preporučene mere u vidu nošenja zaštitnih maski, merenja telesne temperature, dezinfekcije ruku i fizičke distance, pa u fiskulturnoj sali kumanačke škole „Stančić Milan - Uča“ odjednom nije smelo da bude više od trideset takmičara, naglasio je predsednik Srpskog kungfu vušu saveza sa sedištem u Novom Bečeju, Radenko Tadić.

Iako bez formalne ceremonije, Otvoreno prvenstvo Srbije u lajt sandi u Kumanu otvorio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Zlatne medalje za Sportsko društvo „2. oktobar“ osvojili su: Miroslav Tubić u kategoriji juniora do 65 kilograma, Milijana Medić u kategoriji kadetkinja do 75 kilograma koja je osvojila i pehar za najbolju taklmičarku u svojoj kategoriji, Vanja Šlezijak u kategoriji dece do 36 kilograma i Uroš Mučalov, takođe, u kategoriji dece do 32 kilograma. Srebrni su bili: Miloš Knežević u kategoriji mlađih pionira do 49 kilograma, Ivan Stojkov u istoj kategoriji, Miloš Bakić u kategoriji mlađih pionira do 54 kilograma, Nenad Subotin u istoj kategoriji i Milan Nikolić u kategoriji dece do 36 kilograma.

Opštinu Novi Bečej na prvenstvu predstavljali su i takmičari Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja. Zlatne medalje osvojili su: Stefan Kimpanov u kategoriji kadeta do 60 kilograma i Emilija Tadić u kategoriji kadetkinja do 60 kilograma koja je zlato osvojila i u Tai Chi, odnosno Siu Lim Tao formama. Srebrnu medalju osvojila je Sara Mesaroš u kategoriji devojčica do 25 kilograma, dok su bronzani bili: Ištvin Palučik u kategoriiji kadeta do 56 kilograma, Jovana Kuruc u kategoriji starijih pionirki do 42 kilograma i Borislav Nikolić u kategoriji juniora do 80 kilograma.

Ostale vesti iz ove kategorije