TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Kratak film kao doprinos borbi protiv vršnjačkog nasilja

Danilo Gurjanov | 17. mart. 2021. | 10:45 | Društvo

Kratak film kao doprinos borbi protiv vršnjačkog nasilja

Učenici OŠ „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu nedavno su učestvovali u pripremi još jednog kratkog filma, ovog puta u cilju promocije života mladih bez nasilja. Naime, film pod nazivom „Crno-beli svet u bojama“ u fokusu ima sveprisutno vršnjačko nasilje, ali i borbu protiv ovog ozbiljnog problema, kao i značaj međusobnog razumevanja, poštovanja i tolerancije među mladima. Film je realizovan za prvu kategoriju konkursa pod nazivom „Filić - filmić“ koji je objavila Ekonomsko-ugostiteljska škola „Vuk Karadžić“ u Velikoj Plani. Učenike je pripremala nastavnica biologije, Stanislava Gvožđarev, dok je tehničku podršku pružila sekcija „Učina TV stanica“ koju uspešno vodi nastavnica engleskog jezika u kumanačkoj školi, Dragana Džigurski.

Kakvo je iskustvo za njih bilo snimanje pomenitog kratkog filma, šta za njih predstavlja vršnjačko nasilje i šta su do sada naučili na ovu temu, sa nama su podelili i učenici škole „Stančić Milan - Uča“.

Pogledajte video prilog!

Zbog trenutne epidemiološke situacije rok za konkurs „Filić - filmić“ pomeren je na neodređeno, a rezultati istog biće objavljeni naknadno.

Ostale vesti iz ove kategorije