TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Na humanitarnom bazaru prikupljeno preko 90 hiljada dinara za Strahinjino lečenje

Sanja Milenković | 15. mart. 2021. | 10:31 | Društvo

Na humanitarnom bazaru prikupljeno preko 90 hiljada dinara za Strahinjino lečenje

U organizaciji Crvenog krsta Novi Bečej, u saradnji sa Poljoprivrednim gazdinstvom „Antonović“, a uz podrške Opštine Novi Bečej i javnog preduzeća „Komunalac“ proteklog vikenda, na Gradskoj pijaci, održan je humanitarni bazar sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje osamnaestomesečnog Strahinje Mišića. Akcija je protekla uspešno, ocenila je sekretarka Crvenog krsta, Dunja Svirčev Šeljmeši i potvrdila da je ovom prilikom prikupljeno 90.214 dinara: “Imali smo oko dvadesetak prodavaca koji su doneli svoje proizvode. Našle su se tu i baštenske figurice, zatim cveće, dosta kolačai i kiflica, što se prvo i prodalo, tako da je sa velikim uspehom sve realizovano. Posebno bih pohvalila Ljiljanu Vlahović, nastavnicu u Osnovnoj školi “Josif Marinković” koja je organizovala učenike iz svog razreda, sa kojima je zajedno pripremila sve predmete za prodaju I koje su namenili za pomoć malom Strahinji.”

“Doneli smo slatkiše, slaniše, odeću, sve ono šro nama nije potrebno, a što smo mogli da donesemo. U tome su nam pomogli drugari i naša razredna, Ljiljana Vlahović. Odlučili smo se da pomognemo kada se već pružila mogućnost za to I bilo bi lepo da to učine svi koji mogu. Ako se bude organizaovalo ponovo nešto slično ponovo ćemo pomoći, što više možemo”, kažu najmlađi prodavci na bazaru, Miloš Lalić i Anđela Keljački.

Strahinji Mišić su, zbog specifičnog poremećaja razvoja motoričkih funkcija potrebne fizikalne terapije za čije se finansiranje odnedavno prikuplja novac i putem Fondacije „Budi human“, a pored slanja SMS poruke sadržine 967 na 3030, Strahinji je moguće pomoći i uplatom na:

dinarski račun: 160-6000000843962-57

ili devizni: 160600000084399361
IBAN: RS35160600000084399361
 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Više saznajte u TV prilogu! 

Ostale vesti iz ove kategorije