TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Pooštrene antiepidemijske mere za vikend

Danilo Gurjanov | 12. mart. 2021. | 10:56 | Društvo

Pooštrene antiepidemijske mere za vikend

Član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 i pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković, saopštio je danas da će za vikend na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi.

Gojković je na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba istakao da je epidemijska situacija vanredna i da će mere biti iste kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije.

On je precizirao da se tokom vikenda neće održavati kulturni događaji, a da će se pojedine sportske manifestacije održati ako otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.

Prema njegovim rečima, sledeće nedelje nastavlja se onlajn nastava u srednjim školama, pri čemu će na taj vid održavanja nastave preći i stariji razredi osnovnih škola, dok će niži razredi nastaviti kao i do sada.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je ukazao na to da će tokom vikenda punktovi za vakcinaciju raditi nesmetano, dodavši da će u naredna dva dana biti održane dodatne konsultacije, a da će se u ponedeljak odlučiti na koji način će se nastaviti s merama.

Gojković je ukazao na to da je već neko vreme prisutno blago povećanje broja zaraženih korona virusom, pri čemu je uputio apel građanima da poštuju mere i da se vakcinišu.

Ostale vesti iz ove kategorije