TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Interaktivne bojanke za predškolce sa Novim Bečejem u srcu

Danilo Gurjanov | 12. mart. 2021. | 10:51 | Društvo

Interaktivne bojanke za predškolce sa Novim Bečejem u srcu

Centar za učenje i kulturu - Plenum iz Novog Bečeja u okviru kog Anita Bojić Perkin i Gordana Svilengaćin već neko vreme realizuju interesantne projekte i ideje, u saradnji sa Domom kulture opštine Novi Bečej stvorio je još jednu zanimljivu i korisnu publikaciju, ovog puta namenjenu deci predškolskog uzrasta. U pitanju je interaktivna bojanka pod nazivom „U mom srcu stoji Novi Bečej u boji“. Prema rečima jedne od autorki, Gordane Svilengaćin, dobro je poznato da korišćenjem bojanki deca razvijaju svoje grafo-motiričke vrednosti, jačaju koncentraciju i razvijaju maštu. Ono po čemu je ova bojanka drugačija jeste činjenica da će se mališani njenim korišćenjem bolje upoznati sa svojim zavičajem, jer su u njoj predstavljene kulturne i prirodne znamenitosti i bogatstva Novog Bečeja i novobečejske opštine.

S obzirom na ograničena sredstva, interkativna bojanka odštampana je u 400 primeraka, od čega je preko 200 komada donirano predškolskim grupama PU „Pava Sudarski“ u svim naseljenim mestima opštine. U planu je i nastavak razvijanja ove ideje, nada se direktor Doma kulture opštine Novi Bečej, Novica Blažin.

Direktor PU „Pava Sudarski“, Dragan Miloradović, zadovoljan je i prijatno iznenađen saradnjom, ali i vrednom i korisnom donacijom.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije