TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Najuspešniji hemičari odmerili znanje na opštinskom takmičenju

Sanja Milenković | 11. mart. 2021. | 11:26 | Društvo

Najuspešniji hemičari odmerili znanje na opštinskom takmičenju

Osnovna škola „dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu bila je domaćin ovogodišnjeg opštinskog takičenja iz hemije na kom je učešće uzelo 5 učenika iz sedmih i 3 učenika iz osmih razreda, potvrdila je Sanja Berbakov, pedagog u ovoj obrazovnoj ustanovi: “Malo je ove godine bilo takmičara, ali su to ipak najuspešniji hemičari u našoj opštini. Učesnici su bili iz 3 škole: OŠ “Stančić Milan Uča” iz Kumana, iz škole OŠ “Miloje Čiplić” iz Novog Bečeja i iz naše škole, OŠ “dr Đorđe Joanović”, iz Novog Miloševa. U 7. razredu smo imali veliki broj bodova koji su učenici postigli, pa je tako učenica koja je najbolje plasirana imala 82 boda, u pitanju je Tea Milosavljev iz škole “Stančić Milan Uča” iz Kumana. Drugo mesto zauzeo je Dušan Stamenković iz naše škole, treće mesto zauzela je Lea Milosavljev, takođe, iz škole “Stančić Milan Uča” i njih troje stekli su uslov da se plasiraju na naredni rang takmičenja, dakle, na regionalno takmičenje. Nastavnik iz Kumana koji je pripremao decu bio je Ljubiša Radišić, a iz Novog Miloševa nastavnica Olivera Tornjanski.”

Zapažen uspeh, ali nedovoljan za dalji plasman, među učenicima sedmih razreda postigli su i Arsenije Nosonjin i Magdalena Kotlaja, navodi Berbakova: “U osmom razredu smo imali svega 3 takmičara iz OŠ “Miloje Čiplić” koje je pripremala Čila Kapor, najuspešniji bio je Balaž Kiša koji je stekao uslov da se takmiči u narednom rangu, a tu su bili još i Noemi Farago I karola Keler. Takmičenje je prošlo bez problema, deca su ove godine vredno radila, do kraja ostala na testu, rezultate smo objavili i, do sledeće godine, svima srećno.”

Učenici su se, kako otkriva, zbog otežane realizacije nastave, mahom pripremala kod kuće, dok su neposredno pred samo takmičenje svoje znanje utvrdili u školi, uz pomoć nastavnika. Ipak, uz sve poteškoće, takmičenje je održano i postignuti su zapaženi rezultati što ovaj uspeh, kako zaključuje, čini još većim.

Ostale vesti iz ove kategorije