TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

ComNetTV mreža

Zajedničko saopštenje radnika regionalnih i lokalnih medija Srbije

Redakcija TV Novi Bečej | 4. mart. 2021. | 18:13 | ComNetTV mreža

Zajedničko saopštenje radnika regionalnih i lokalnih medija Srbije

Udruženja novinara i medijskih radnika: PROUNS, ComNet, Društvo novinara Niša, Asocijacije radio-televizija Srbije, Društvo novinara Vojvodine i Udruženje medija i medijskih radnika, najoštrije osuđuje jezive pretnje smrću upućene glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću koje su se pojavile na njihovom portalu.

Predstavnici medijskih udruženja podsećaju da su svaki put dizali glas protiv ovakvih i sličnih pretnji i da je to postao manir nedopustiv za razvoj demokratije i novinarstva u društvu poput našeg. 

U komentaru na vest pod naslovom "Voditelj Nova S divljao za volanom! Darko Mitrović vozio duplo brže od propisanog ograničenja!" stoji poziv na ubistvo glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića.

- Dragan J. Vučićević mora biti ubijen. Go*no raspalo udarićemo te kad se najmanje nadaš i gde će najviše da te boli. Gagi sve ima svoj kraj - piše u komentaru na Informerovom portalu osobe koja se potpisuje kao "Orlovi iz NJujorka".

Udruženja novinara i medijskih radnika pozivaju policiju i tužilaštvo da  rade odgovorno i savesno svoj posao i istraže ko stoji iza ove pretnje, kao i da obaveste javnost, a pre svega novinarska udruženja o tome.

Kako prolazi vreme, sve češće su novinari, urednici i medijski radnici izloženi najrazličitijim oblicima nasilne retorike, pa i pretnjama smrću.

To nije atmosfera u kojoj treba da se odvija razvoj i aktuelan rad medija.

           

4.03.2021. godine                                                     Medijska udruženja  Srbije                                                                                          

Ostale vesti iz ove kategorije