TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Održan prvi sajam potiskih vina u Novom Bečeju

Sanja Milenković | 19. oktobar. 2020. | 11:38 | Turizam

Održan prvi sajam potiskih vina u Novom Bečeju

U organizaciji Klastera potiskog regiona u saradnji sa Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija, a podržano od strane turističkih organizacija Vojvodine i opštine Novi Bečej, proteklog vikenda održan je prvi „Vinofest Potisja“ koji je okupio oko 20 predstavnika vinarija iz regiona.

U okviru manifestacije, odnosno, svojevrsne izložbe vina, održano je i predavanje na temu potencijala vinskog turizma o kojoj je ovom prilikom govorila Dragana Arsenijević Dudić, angažovana ispred Agencije „Vaša vizija“ iz Beograda.

Srbija ima dobro razvijene vinske puteve, zaključila je Arsenijević Dudić, poput područja sa kog  i sama dolazi, a to je vinski put šumadije, konkretno sa oplenačkog puta vina, dok potiski region u tom smislu tek treba da doživi svoj puni procvat.

U godini koju je obeležila pandemija korona virusa turizam je je pretrpeo najveće gubitke, istakla je Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine, pa su manifestacije ovakvog tipa, na kojima se, pored samog vina, promoviše i bogata gastronomska ponuda kako opštine, tako i potiskog regiona, od izuzetnog značaja.

Prvi „Vinofest“ upotpunjen je izložbom "Kulturno nasleđe Srba u Potisju", autora Nemanje Karapandžića, koja se sastoji iz kataloga i 16 panoa, a koja predstavlja omaž istaknutim ličnostima iz Potiskih opština koje su dale svoj doprinos u stvaranju bogate istoriji i kulture našeg kraja.

Više saznjate u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije