TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Stari grad u novom ruhu na turističkoj mapi opštine

Sanja Milenković | 20. avgust. 2020. | 11:18 | Turizam

Stari grad u novom ruhu na turističkoj mapi opštine

Na Starom gradu, kako danas nosi ime srednjovekovna tvrđava na Tisi kod Novog Bečeja, u toku su dvonedeljna arheološka istraživanja koja tim stručnjaka Narodnog muzeja i Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu i Muzeja nauke i tehnike u Beogradu vrši sa ciljem utvrđivanja nekadašnjeg izgleda tvrđave. Koliki je značaj ovog projekta za opštinu Novi Bečej i na koji način će ova atrktivna lokacija biti uvrštena u njenu turističku ponudu, objasnio nam je direktor Turističke organizacije, Saša Dujin.

Bila bi to jedina tvrđava na Tisi koja bi svojim osveženim izgledom upotpunila turistički doživljaj.

Turistički potencijal opštine Novi Bečej maksimalno je iskorišten s obzirom na zdravstvenu situaciju i izostanak manifestacionog turizma kao najznačajnijeg oblika turističkog kretanja, a u prilog tome govore i popunjeni smeštajni kapaciteti, zaključio je Dujin, osvrnuvši se na sezonu koja je u punom jeku.

Onima koji su se odlučili da svoj odmor provedu u Novom Bečeju svakako je najatraktivnija reka Tisa koja prolazi kroz sam centar grada, ali i Tiski kej koji spada među najlepše u Srbiji.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije