TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Potpisani ugovori sa sportskim klubovima o dodeli sredstava za godišnje programe

Danilo Gurjanov | 4. mart. 2021. | 11:24 | Sport

Potpisani ugovori sa sportskim klubovima o dodeli sredstava za godišnje programe

Predstavnici sportskih klubova sa teritorije opštine Novi Bečej potpisali su danas sa predsednikom opštine, Sašom Maksimovićem, ugovore o dodeli sredstava za realizaciju godišnjih programa koja su obezbeđena iz opštinskog budžeta za tekuću godinu. Poptisivanje ugovora organizovano je u Skupštinskoj sali u zgradi Radničkog univerziteta, a prema Maksimovićevim rečima, ovom prilikom obezbeđena su sredstva za 21 sportsku organizaciju, od ukupno 27 koliko ih ima na teritoriji novobečejske opštine. Za ove svrhe izdvojeno je 10 miliona dinara, odnosno milion i po više u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, s obzirom na nedostatak mesnih samodoprinosa i dodatnih sredstava od strane mesnih zajednica, sportski klubovi ove godine dobili su manje novčane podrške. Iako svestan nezadovoljstva klubova, Maksimović ističe da zbog postojećih zaduženja u drugim oblastima, za sada nema prostora za pružanje veće dodatne pomoći sportistima.

Pogledajte video prilog!

Iako je u odnosu na druge sportske klubove i udruženja ove godine dobio najviše sredstava, FK „Jedinstvo“ nije zadovoljan ovogodišnjom podrškom, pa je odustao od takmičenja u tekućoj sezoni Vojvođanske lige Istok, dok će naredne sezone igru nastaviti dve lige niže, u Međuopštinskoj ligi, potvrdio je Rudolf Guci, predsednik ovog kluba.

Kompletan spisak klubova i izdvojenih sredstava za svaku pojedinačnu sportsku organizaciju od strane lokalne samouprave može se pogledati na sajtu opštine Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije