TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Portal eUprava: Kako iskazati interesovanje za vakcinu protiv virusa COVID-19?

Sanja Milenković | 13. januar. 2021. | 11:02 | Zdravstvo

Portal eUprava: Kako iskazati interesovanje za vakcinu protiv virusa COVID-19?

Na portalu eUprava Republike Srbije nedavno je aktivirana usluga koja sadrži upitnik čijim popunjavanjem možete iskazati ineteresovanje da primite vakcinu protiv virusa COVID-19.

Na sajtu ističu da popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne dajete saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje i podsećaju da je saglasnost za vakcinaciju dokument koji se potpisuje kod lekara.

Iskazano interesovanje u svakom trenutku možete da promenite ili obrišete, a da biste pokrenuli ovu uslugu nije potrebno da budete registrovan korisnik Portala eUprava.

Ukoliko ste zainteresovani, potrebno je da kliknete na opciju „Pokreni uslugu“, zatim da popunite formular i navedete tražene podatke, uz neophodnu email adresu i kontakt telefon kako bi naknadno mogli da Vas kontaktiraju i jave termin vakcinacije.

Možete da odaberete bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili možete da odberete željenog proizvođača vakcine (jednog ili više).

Nakon što uspešno popunite upitnik, na imejl i putem SMS poruke dobićete potvrdu sa detaljima o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Upitnik možete popuniti i za bliže članove porodice, potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt, a ukoliko neki član Vaše porodice nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj.

Ostale vesti iz ove kategorije