TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Vatrogasci iz Novog Miloševa na usluzi društvu

Sanja Milenković | 4. decembar. 2020. | 13:18 | Društvo

Vatrogasci iz Novog Miloševa na usluzi društvu

Na osnovu inicijative članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Miloševo, a uz finansijsku podršku Opštine Novi Bečej, Mesne zajednice Novo Miloševo, ali i Crvenog krsta, u dvorištu njihovih prostorija započeti su radovi na izgradnji montažnog magacinskog prostora, potvrdio je član društva, Dejan Baštovanov.

Pored intervencija gašenja požara, ali i svakodnevnih obaveza na radnom mestu, ovi hrabri i vredni volonteri akciji se priključuju u skladu sa slobodnim vremenom kojim raspolažu. Svako od njih, objašnjava Baštovanov, poseduje znanje iz različite oblasti, što im u velikoj meri olakšava sporovođenje radova.

Radovi su započeti tokom prošle nedelje, a njihov završetak biće planiran u skladu sa slobodnim vremenom članova, ali i sa vremenskim prilikama. Komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Miloševo, Nikola Čubrilo, izrazio je zahvalnost na ukazanoj podršci, pre svega vrednim članovima društva, ali i svima onima koji su prepoznali njihov entuzijazam.

Saradnja sa Crvenim krstom Novi Bečej učvršćena je tokom prvog talasa pandemije kada su, uz ostale aktivnosti, članovi vatrogasnog društva postali volonteri i ove organizacije. Na pitanje koja je njegova motivacija da daje svoj doprinos društvu kroz volonterski rad, vatrogasac Ivica Vlahović, odgovara jednom rečju i kaže: humanost.

Pomenuta sredstva odobrena putem konkursa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije biće iskorištena za rekonstrukciju kancelarijskog prostora u zgradi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a koji će u narednom periodu biti korišten i za potrebe Crvenog krsta.

Ostale vesti iz ove kategorije