TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Od petka na snazi nove mere

Sanja Milenković | 2. decembar. 2020. | 12:14 | Društvo

Od petka na snazi nove mere

Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, Krizni štab predložio je Vladi Republike Srbije nove mere, a koje se prvenstveno odnose skraćenja radnog vremena gotovo svih objekata u Srbiji koji biti zatvoreni posle 17 časova, počev od petka, 4. decembra. Restorani, kafići i barovi, klubovi, kao i igraonice i kladionice, vikendom uopšte neće raditi, što se odnosi i na tržne centre kao i sve ostale butike i prodavnice i van tržnih cenatara.

U predlogu lekara stoji i da isto pravilo važi i za kozmetičke i frizerske salone, salone lepote, fitnes centre, teretane i vežbaonice, kao i spa centre i bazene, koji takođe  mogu da rade do 17 časova radnim danima, dok će vikendima biti zatvoreni, dakle, od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru.

Kada su u pitanju prodavnice prehrambene robe, one mogu da rade do 21 časa kako radnim danima tako i vikendom, a nova pravila neće uticati ni na rad benzinskih pumpi za točenje goriva, apoteka i dostava hrane putem kurira mogu da rade 24 sata, sedam dana u nedelji, uz napomenu da prodavnice unutra pumpi rade kao i sve ostale, a da posle tog vreman smeju da prodaju samo gorivo.

Pijace će radnim danima raditi regularno, dok je vikendom njihovo radno vreme ograničeno od 6 ujutru do 15 časova popodne.

Predlogom novih mera obuhvaćen je i rad pozorišta i bioskopa, koji će u narednom periodu raditi svakog radnog dana i vikendom do 17 sati.

Ostale vesti iz ove kategorije