TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Postavljena „pametna“ autobuska stajališta na Miloševačkom putu

Danilo Gurjanov | 29. oktobar. 2020. | 10:52 | Društvo

Postavljena „pametna“ autobuska stajališta na Miloševačkom putu

Nakon što su pre par meseci izvršene pripreme u vidu izgradnje proširenja na putu na mestu starih autobuskih stajališta na Miloševačkom putu u Novom Bečeju, ovih dana postavljena su i nova, „smart“, odnosno pametna autobuska stajališta. Radove na proširenju, ali i na postavci stajališta, finansirala je opština Novi Bečej, dok su sama stajališta finansirana u sklopu projekta, odnosno zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Nova autobuska stajališta uz proširenje puta imaju svrhu da povećaju bezbednost svih građana koji na ovom mestu čekaju prevoz, istakao je prilikom obilska radova na Miloševačkom putu, pomoćnik predsednika opštine, Milan Stojšin.

Stajališta su opremljena solarnim panelima, a o njihovim tehničkim karakteristikama i mogućnostima koje će moći da koriste oni koji čekaju prevoz, detaljnije nam je ispričala diplomirani inženjer građevine Anđelka Popov, koja se u Novom Bečeju našla u svojstvu odgovornog izvođača radova na postavci natkrivenih prostora na pomenutim autobuskim stajalištima. Prema njenim rečima, važno je istaći da stajališta podrazumevaju korišćenje obnovljivih izvora energije.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije