TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Prvaci učili o bezbednosti u saobraćaju

Sanja Milenković | 20. oktobar. 2020. | 11:44 | Društvo

Prvaci učili o bezbednosti u saobraćaju

Drugu godinu za redom, zahvaljujući saradnji Crvenog krsta Novi Bečej i lokalne samouprave, realizovan je projekat pod nazivom „Bezbednost dece u saobraćaju“ osmišljen sa ciljem upoznavanja najmlađih učenika svih osnovnih škola na teritoriji opštine sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju. Realizacija ovogodišnjeg projekta započeta je u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Bočaru koju je ovim povodom posetio šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej, Oto Kišmarton.

Upotreba zaštitnih prsluka sa reflektujućom trakom naročito je važna u zimskom periodu kada kasnije sviće, a ranije se smrkava, istakla je sekretarka Crvenog krsta, Dunja Svirčev.

Prvaci su kroz zabavne, ali i edukativne igre učili kako da bezbedno pređu pešački prelaz, a da je prilikom vožnje automobilom najbezbednije da budu smešteni u pomoćnom sedištu predviđenom za njihov uzrast.

Učenicima bočarske škole ovom prilikom podeljeni su i rasporedi časova kao podsetnik na druženje i ono što su naučili, a projekat „Bezbednost dece u saobraćaju“ do kraja nedelje biće realizovan u svim osnovnim školama na teritoriji opštine Novi Bečej.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije