TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Ministarstvo prosvete raspisalo konkurs za dodelu studentskih stipendija

Sanja Milenković | 25. septembar. 2020. | 9:47 | Društvo

Ministarstvo prosvete raspisalo konkurs za dodelu studentskih stipendija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu studentskih stipendija srudentima visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanja od naročitog značaja za školsku 2020/2021 godinu.
Na konkurs se mogu prijaviti studenti druge i treće godine prvog stepena studija iz oblasti matematike, fizike, informatike, kao i srpskog, engleskog i nemačkog jezika na univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Prištini i Novom Pazaru.
Dve stotine pedeset studenata koji, ugovorom zaključenim sa Ministarstvom, ostvare pravo na pomenutu stipendiju, biće obavezani da, u roku od dve godine od diplomiranja, prihvate posao u školi na teritoriji Republike Srbije koji im se ponudi i da će ostati da rade u školi najmanje onoliko koliko su stipendiju primali.
Rok za prijavljivanje na konkurs je od 15. do 31. oktobra 2020. godine, a više informacija o uslovima i potrebnoj dokumentaciji možete saznati na sajtu Ministarstva: www.mpn.gov.rs

Ostale vesti iz ove kategorije