TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Obeležen Svetski dan prve pomoći

Danilo Gurjanov | 14. septembar. 2020. | 9:47 | Društvo

Obeležen Svetski dan prve pomoći

Svetski dan prve pomoći koji se obeležava svake godine druge subote u septembru, ove godine Crveni krst Novi Bečej obeležio je 12. septembra pod sloganom i jasnom porukom koja je glasila: „Nezgode ne znaju za koronu! Prva pomoć je uvek potrebna!“. Povodom Svetskog dana prve pomoći, Crveni krst Novi Bečej organizovao je obuku za svoje volontere u okviru koje je istaknut sav značaj prve pomoći u presudnim trenucima u kojima se može naći bilo ko od nas, a zahvaljujući kojoj se spašavaju životi.

Uprkos situaciji sa korona virusom i sprovođenju samo onih aktivnosti koje su zaista neophodne, kao što su akcije dobrovoljnog davanja krvi, rad narodne kuhinje, distribucija humanitarne pomoći i slično, bilo je veoma važno obeležiti i dan koji je posvećen prvoj pomoći, smatra sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, Dunja Svirčev.

Ovom prilikom, volonteri Crvenog krsta Novi Bečej imali su priliku i da nauče na koji način se adekvatno upućuje poziv hitnoj pomoći, što je isto tako od izuzetnog značaja za brzo i delotvorno zbrinjavanje povređene osobe, ističe Dunja Svirčev i obaveštava građane da će ova organizacija, nakon pauze zbog situacije sa korona virusom, ponovo početi sa obukama prve pomoći, pre svega, za buduće vozače i zaposlene u firmama.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije