TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Projekat „IDENTIS“ u službi promocije turizma u Potisju

Danilo Gurjanov | 14. jul. 2020. | 9:54 | Turizam

Projekat „IDENTIS“ u službi promocije turizma u Potisju

Međunarodni projekat „IDENTIS“ (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region) koji za cilj ima unapređenje turizma u oblasti Potisja nalazi se u završnoj fazi realizacije. Projekat koji je započet krajem 2018. godine Turistička organizacija Vojvodine, kao vodeći partner na projektu, sprovodi u saradnji sa Čongrad županijom iz Mađarske. Kao rezultati projekta, kreirani su veb portal (www.identisonline.com) i mobilna aplikacija sa objedinjenom bazom podataka prirodnih dobara, muzeja, galerija, manifestacija, smeštajnih i ugostiteljskih objekata, lovačkih društava i značajnih privrednih subjekata koji se nalaze u regionu uz reku Tisu.

U sklopu završnih aktivnosti projekta „IDENTIS“ organizovane su dve promo ture namenjene predstavnicima medija i turističkim radnicima u cilju predstavljanja i promocije turističkih proizvoda i destinacija u Potisju. U okviru prve promo ture od 6. do 9. jula organizovane su posete Paliću, Senti, Malim Pijacama, Kanjiži, Adi, Mokrinu i Novom Miloševu, dok je druga promo tura obuhvatila posete opštinama Novi Bečej i Bečej i Gradu Zrenjaninu.

U opštini Novi Bečej ovom prilikom predstavljeno je pet top destinacija koje se aktivno promovišu i privlače najveći broj turista.

Više saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije