TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novobečejci još jednom opravdali epitet humanih građana

Sanja Milenković | 9. jul. 2020. | 11:01 | Društvo

Novobečejci još jednom opravdali epitet humanih građana

Veliki odziv građana obeležio je današnju akciju dobrovoljnog davanja krvi održanu u zgradi Osnovne škole „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, realizovanu u saradnji Crvenog krsta Novi Bečej i Instituta za transfuziju krvi Vojvodine. Kako je najavljeno, ovom prilikom, svima onima koji su se odazvali ovom humanom pozivu, podeljeni su simbolični pokloni obezbeđeni putem projekta „I ja sam nečiji heroj“, podržanog od strane Opštine i Mesne zajednice Novi Bečej, potvrdio je predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Bečej i dobrovoljni davalac krvi, Milenko Garčev.

Putem konkursa „I ja sam nečiji heroj“ odobrena su sredstva u vrednosti od 70.200 dinara, precizirala je Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog Krsta Novi Bečej: „Mi smo tim projektom konkurisali na konkurs raspisan od strane Mesne zajednice gde su se dodeljivala sredstva iz samodoprinosa koja su ostala neraspodeljena i zahvaljujući njihovoj dobroj volji i time što su prepoznali značaj dobrovoljnog davalaštva krvi, kao i svih predhodnih godina, za ovaj projekat dobili smo finansijska sredastva. Danas dobrovoljnim davaocima krvi delimo kecelje sa logom „I ja sam nečiji heroj“, priveske za ključeve, a u narednim akcijama delićemo otvarače za flaše, kalendare, majice i tako dalje, a sve zahvaljujući finansijskoj podršci Mesne zajednice i Opštine Novi Bečej.“

Ovo je 4. po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji  opštine Novi Bečej od početka godine, a zbog trenutne epidemiološke situacije, sprovedena je uz dodatan oprez, u skladu sa propisanim merama zaštite. Između ostalog, to podrazumeva dezinfekciju ruku na samom ulazu, ali i obavezno nošenje zaštitnih maski, objašnjava Svirčeva.

Današnjoj akciji odazvalo se 86 dobrovoljnih davalaca, krv je dalo njih 71, od toga 13 žena, njih petoro na ovaj human čin odvažilo se po prvi put, dok je 9 odbijeno iz zdravstvenih razloga. Naredna akcija planirana je za 22. jul u naseljenim mestima Bočar i Novo Miloševo.

Ostale vesti iz ove kategorije