TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Đaci bočarske škole učestvovali u istraživanju o zdravim navikama

Danilo Gurjanov | 22. maj. 2020. | 10:13 | Društvo

Đaci bočarske škole učestvovali u istraživanju o zdravim navikama

Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije sproveo je onlajn istraživanje zdravstvenih navika učenika u uslovima vanrednog stanja u kom su učestvovali i učenici 5. i 7. razreda OŠ „Dositej Obradović“ u Bočaru. Imajući u vidu da je cilj nastave i učenja fizičkog i zdravstvenog vaspitanja da učenik unapređuje fizičke sposobnosti, motoričke veštine i znanja radi očuvanja zdravlja, svrha istraživanja je bila sagledavanje u kojoj meri su deca, uz podršku svojih nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i roditelja, uspela da se prilagode novim okolnostima i očuvaju nivo zdravstvenih navika iz prethodnog perioda.

Onlajn anketu je popunilo 4097 učenika, a istraživanje je sprovedeno od 26. do 29. aprila. Poređenje sa sličnim istraživanjem iz 2018. godine pokazalo je da su učenici, uz veliku podršku svojih roditelja i nastavnika fizičkog vaspitanja, uspeli da očuvaju zdrave navike na nivou pre uvođenja vanrednog stanja, a pojedini indikatori su i poboljšani u izvesnoj meri.

Više o ovom istraživanju i o tome na koji način je tokom prethodnog perioda nastava fizičkog vaspitanja sa učenicima OŠ „Dositej Obradović“ realizovana na daljinu, ispričao nam je nastavnik fizičkog vaspitanja u bočarskoj školi, Bojan Teodosin.

Pogledajte video prilog!

Ostale vesti iz ove kategorije