TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

U Vojvodini i dalje trend pada broja obolelih

Danilo Gurjanov | 22. april. 2020. | 9:45 | Društvo

U Vojvodini i dalje trend pada broja obolelih

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 84 pacijenta kod kojih je dijagnostikovano prisustvo virusa COVID-19. U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu boravi 127 pacijenata, u Opštoj bolnici u Pančevu 137, a u rehabilitacionoj banji Junaković u Apatinu njih 40.

U protekla 24 sata iz Kliničkog centra Vojvodine otpušteno je 20 pacijenata, 35 iz privremene bolnice na Novosadskom sajmu, a sedam pacijenata iz Opšte bolnice u Pančevu, saopšteno je danas na konferenciji za medije, održanoj u Pokrajinskoj vladi.

Od početka epidemije do danas, u AP Vojvodini testirana je ukupno 5.581 osoba, od čega su 562 uzorka bila pozitivna. Preminulo je ukupno 17 pacijenata.

Kada je reč o ustanovama socijalne zaštite, pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, istakao je da izuzev doma u Molu, koji je stavljen u karantin zbog jedne štićenice kod koje je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, drugih problema nema. Sve osobe koje su imale kontakt sa obolelom, testirane su i negativne su na virus, istakao je Gojković na konferenciji za medije.

Ostale vesti iz ove kategorije