TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Pomoć socijalno ugroženim penzionerima; Dezinfektant uskoro i za građane

Danilo Gurjanov | 30. mart. 2020. | 11:09 | Društvo

Pomoć socijalno ugroženim penzionerima; Dezinfektant uskoro i za građane

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, obavestio je danas građane opštine da bi do kraja nedelje trebalo da počne podela paketa jednokratne pomoći namenjenih socijalno ugroženim penzionerima. U pitanju je ukupno 3.345 paketa u vidu prehrambenih namirnica i sredstava hemije u čijoj će distribuciji učestvovati, pre svega, volonteri koje je Maksimović pozvao da se odazovu i da pomognu ovu akciju. Prema njegovim rečima, paketi su namenjeni penzionerima sa primanjima manjim od 30 hiljada dinara kojih je u opštini oko 2.750, a akcijom su obuhvaćeni i penzioneri invalidi rada.

Maksimović je ovom prilikom istakao još jednu važnu činjenicu koja se tiče proizvodnje natrijum-hipohlorita koji proizvodi JP „Komunalac“. Ovo sredstvo koje je pogodno za dezinfekciju od virusa COVID-19, već se proizvodi u dovoljnoj količini da pokrije potrebe javnih ustanova i preduzeća, ali i privatnih firmi, a koristi se i za definfekciju ulica. Ipak, uskoro bi trebalo da se u određenoj meri deli i građanstvu.

Maksimović je pozovvao građane opštine da budu disciplinovani i da se pridržavaju predloženih mera zaštite tokom trajanja epidemije virusa COVID-19 zbog sopstvenog zdravlja, ali, pre svega, zbog zdravlja drugih. Prema njegovim rečima u opštini Novi Bečej trenutno se u karantinu nalazi nešto preko 200 ljudi koje policija redovno kontroliše, a postoji i nekoliko slučajeva kršenja ove mere koji su prema zakonu sankcionisani.

U opštini Novi Bečej za sada zvanično nema potvrđenog slučaja zaraze korona virusom.

Više informacija saznajte u video prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije