TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Izmena mera bezbednosti Štaba za vanredne situacije od 23. marta

Danilo Gurjanov | 24. mart. 2020. | 7:58 | Društvo

Izmena mera bezbednosti Štaba za vanredne situacije od 23. marta

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, juče je doneo odluku o prvim izmenama i dopunama Odluke o neophodnim merama bezbednosti i zaštiti stanovništva i materijalnih dobara u opštini Novi Bečej tokom trajanja vanrednog stanja koja je odmah stupila na snagu.

Odluka se odnosi na zabranu boravka u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba. Trgovinske radnje, samoposluge, apoteke i slično ne smatraju se javnim okupljanjem u zatvorenom prostoru.

Rad ugostiteljskih objekata treba organizovati u skladu sa donetom Odlukom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata, već se ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće "za poneti" ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljskom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti. Ova odluka se ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i na druge preduzetnike koji drže kladionice, autoperionice, igraonice, a koji su do sada omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće bilo da su je kupovali ili je dobijali besplatno.

Takođe, ograničava se radno vreme restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata na od 8 do 16 časova.

Nalaže se Odseku za inspekcije službe Opštinske uprave opštine Novi Bečej  da izvrši pojačani nadzor nad svim ugostiteljskim objektima u cilju poštovanja odredbi  donete odluke.

Kol-centar opštine Novi Bečej radiće od 7 časova ujutru do sat vremena pre početka policijskog časa, stoji u Odluci.

Ostale vesti iz ove kategorije