TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Zdravstvo

Odeljenje pedijatrije u Novom Bečeju: zakazuju se svi sem hitnih slučajeva

Sanja Milenković | 18. mart. 2020. | 10:41 | Zdravstvo

Odeljenje pedijatrije u Novom Bečeju: zakazuju se svi sem hitnih slučajeva

Iz Doma zdravlja Novi Bečej, a vezano za odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece, obaveštavaju da će se, u cilju bolje organizacije posla, ubuduće pregledi dece zakazivati.
Roditelji će biti u obavezi da se za potrebe pisanja uputa, potvrda, terapije, bolovanja, i kontrolnih pregleda zakazuju kod svog izabranog lekara, a u slučaju da je njihovo dete bolesno, odnosno, kašlje, ima povišenu temperaturu, stomačnih tegoba, kožnih promena, bol u uhu ili drugo mogu se zakazati i biće primljeni u toku dana.
Sva hitna stanja,  a to su: povišena temperatura preko 39 stepeni, obilna dijareja, povraćanja, povrede, jaki bolovi, gubici svesti, varičele, alergije ili otežano disanje primaju se bez čekanja i zakazivanja.
Pacijenti sa tegobama povišene temperature, kašlja i otežanog disanja, a koji su bili u kontaktu sa osobom iz inostranstva u proteklih 14 dana treba da se jave na broj telefona 023/773-600, lokal 109, što je ujedno i broj na kom se zakazuju pregledi za decu, na broj 060/080-94-25 gde će im se telefonskim putem dati smernice o daljem postupku ili direktno na broj epidemiološke službe 069/210-11-02.

Ostale vesti iz ove kategorije