TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Pomoć bivših učenika u obnovi škole u Novom Miloševu

Danilo Gurjanov | 7. februar. 2020. | 13:41 | Društvo

Pomoć bivših učenika u obnovi škole u Novom Miloševu

U Novom Miloševu se ovih dana odvija jedna lepa akcija koja predstavlja odličan primer koji pokazuje na koje sve načine pojedinici i grupe mogu da pomognu u podizanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Naime, grupa entuzijasta, nekadašnjih đaka OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu odlučila je da se „okupi“ oko ideje da sopstvenim sredstvima pomogne adaptaciju školskih svlačionica koje su bile u prilično lošem stanju. Pomenuti Novomiloševčani danas žive u inostranstvu, a na ovaj način želeli su da se oduže školi u kojoj su nekada i sami provodili vreme.

Ovakve akcije u kojima se uključuje šira zajednica od velike su važnosti, pre svega, za mlade, ističe direktor škole Vladimir Golušin, jer se stvaraju bolji uslovi za rad i boravak dece tokom nastavnih aktivnosti: „Saradnja škole i lokalne zajednice, odnosno svih građana koji žele da se uključe u život škole veoma je bitna i na tome, na neki način, insistiramo, da prepoznaju naše potrebe, ali samim tim i potrebe učenika, naše dece i meštana koji koriste školu za sportske aktivnosti. Sve su to veoma bitne stvari jer se sagledavanje školskog života diže na neki novi nivo. Zato se moramo zahvaliti svima koji nam pomažu.“

Ivica Vlahović, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Dr Đorđe Joanović“ i jedan od pokretača akcije kaže da radovi podrazumevaju obnovu dve svlačionice „od glave do pete“, a radiće se i hodnik, odnosno prilazna vrata fiskluturnoj sali i spravarnici koja su, nažalost, onesposobljena.

Opširnije o ovoj akciji saznajte u video prilogu.

Ostale vesti iz ove kategorije