TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Sportskom udruženju „2. oktobar“ donirana sportska oprema

Danilo Gurjanov | 30. decembar. 2019. | 13:14 | Sport

Sportskom udruženju „2. oktobar“ donirana sportska oprema

Sportsko udruženje „2. oktobar“ iz Kumana od svog osnivanja beleži odlične rezultate u kung fu vušu sportu, što je još jednom potvrđeno i na nedavno održanom izboru najboljih sportista opštine Novi Bečej na kom su nagrađeni i članovi ovog udruženja. Mladi Stefan Barbul izabran je za najuspešnijeg pionira opštine u 2019. godini, dok je Milijana Medić, kojoj stručnjaci predviđaju blistavu karijeru, nagrađena priznanjem za postignute rezultate u protekloj godini.

Uspeh koji beleži ovo sportsko udruženje utoliko je veće kada se zna da uslovi u kojima treniraju nisu na viskom nivou, a takvo je i stanje opreme koju takmičari koriste na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Lokalna samouprava je zato u saradnji sa JP „Srbijašume“ nedavno uručila potrebnu opremu Sportskom udruženju „2. oktobar“ u vidu tatamija, odnosno posebne podloge za treniranje i takmičenje i odgovarajućih rekvizita kao što su kacige, rukavice i štitnici. Opremu su uručili predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i predsednik Nadzornog odbora JP „Srbijašume“, Miloš Srećković.

Kada su takmičenja u 2020. godini u pitanju, Sportsko udruženje „2. oktobar“ iz Kumana priprema se za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Rusiji, ali i za domaća takmičenja, kao i za ona koja će se održati u okolnim zemljama, kao što su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Mađarska. Ipak, kao najvažniju aktivnost u narednoj godini, Siniša Medić, predsednik SU „2. oktobar“ najavljuje takmičenje u kung fu vušu sportu u Kumanu koje će ovo sportsko udruženje organizovati po peti put. Takmičenje će se održati 4. aprila, a očekuje se da će učestvovati preko 150 takmičara.

Ostale vesti iz ove kategorije