TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Festival ždralova spojio decu iz Mađarske i Srbije

Danilo Gurjanov | 18. novembar. 2019. | 15:21 | Turizam

Festival ždralova spojio decu iz Mađarske i Srbije

Na Slanom kopovu 15. i 16. novembra i ove godine je održan Festival ždralova, a organizatori su, kao i ranijih godina, pripremili bogat program koji je na svojevrstan način slavio fenomen migracije ždralova koji se u Srbiji najmasovnije dešava upravo u ovom specijalnom rezervatu prirode nadomak Novog Bečeja. Ovogodišnji festival organizovan je u okviru projekta iz Interreg-IPA programa Evropske unije koji opština Novi Bečej sprovodi zajedno sa mađarskim gradom Šandorfalva, a u najvećoj meri je bio orijentisan ka deci i mladima. Pored raznovrsnih radionica koje su organizovane u prostorijama Doma kulture opštine Novi Bečej, deo programa je održan i u samom specijalnom rezervatu prirode.

U ovogodišnjem Festivalu ždralova učestvovalo je preko stotinu dece, od čega je pedesetak u Novi Bečej došlo iz Mađarske, a u okviru programa u petak, 15. novembra, u Domu kulture opštine Novi Bečej otvorena je i izložba fotografija sa nedavno održanog foto safarija u kom je učestvovalo oko trideset fotografa.

Izložba će se nalaziti u holu Doma kulture opštine Novi Bečej do 30. novembra, pa organizatori pozivaju sve zainteresovane da istu i pogledaju.

Festival ždralova bio je i poslednja od aktivnosti u okviru ovog projekta opštine Novi Bečej podržanog od strane Evropske unije, a završna konferencija i predstavljanje dvogodišnjih rezultata sprovedenih aktivnosti predviđena je za mart sledeće godine.

Ostale vesti iz ove kategorije