TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

Nušić i Kovačević nezaobilazni na Festivalu komedije

Sanja Milenković | 6. novembar. 2019. | 15:24 | Kultura

Nušić i Kovačević nezaobilazni na Festivalu komedije

Na pozorišnim daskama Doma kulture u Novom Bečeju, u okviru 3. dana Festivala komedije, publici je predstavljena „Zvezdana prašina“ renomiranog pisca Dušana Kovačevića, koju je u maestralnoj režiji Dragana Ostojića izvelo Pozorište iz Loznice, KUD „Karadžić“.

Za ulogu kuma u pomenutom komadu, nagrada za glumca večeri uručena je Zoranu Grujiću.

Nakon programa za najmlađe u prepodnevnim časovima, juče se u komediji „Vlast“, neprestanoj temi neprevaziđenog Branislava Nušića, oprobala Dramska sekcija „Velimir Veljko Sandić“ Doma kulture u Sivcu, govoreći o pohlepi, ambiciji i neostvarenim željama, ali i pokondirenosti onih koji se domognu položaja kao bezvremenskoj temi.

Bogat iskustvom dugim pola veka, zasluženu nagradu publike za glumca večeri poneo je Milorad Mišo Stjepović za ulogu sitnog činovnika, Tozinog tasta Miloja.

Podsećamo publiku da će se danas, sa početkom u 18:30h, u prizemlju Doma kulture održati i promocija knjige autora teatrologa dr Milana Mađareva pod nazivom „Paralelna istorija teatra – alternativni teatar 1980-2000“, a zatim i predstava „Sumnjivo lice“ Branisalava Nušića, u izvedbi Pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi. Poslednjeg dana festivala, u četvrtak, 7. novembra, od 20 časova prisustvujte dodeli nagrada, a zatim i predstavi iznenađenja u čast nagrađenih.

Više saznajte u TV prilogu!

Ostale vesti iz ove kategorije