TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Mališani nastavili da šire svoja znanja o prirodi

Danilo Gurjanov | 4. novembar. 2019. | 13:24 | Društvo

Mališani nastavili da šire svoja znanja o prirodi

Nakon što su nedavno sa svojim roditeljima posetili Specijalni rezervat prirode „Slano kopovo“ u blizini Novog Bečeja, mališani novobečejskog vrtića „Leptirić“ Predškolske ustanove „Pava Sudarski“ u okviru projekta koji sprovode ove nastavne godine pod nazivom „Priroda je sve oko nas“ danas su obišli i kabinet za biologiju u OŠ „Josif Marinković“ gde su imali priliku da putem interesantnih eksperimenata koje im je pripremila nastavnica biologije u ovoj školi, Dragica Bačkalić, uče o živom i neživom svetu.

Svakoj aktivnosti u okviru pomenutnog projekta prethode učenja novih znanja u samom vrtiću, naglašava vaspitačica Ivana Kiselički. Glavni cilj je da mališani uz pomoć znanja koja steknu nastoje da očuvaju svoju prirodnu okolinu i za naredna pokoljenja.

Vaspitačica Nadica Blažin ističe činjenicu da je saradnja sa školom „Josif Marinković“ samo početak saradnje sa širom društvenom zajednicom u okviru realizacije ovog projekta.

U procesu usvajanje novih znanja od izuzetne važnosti je da se teorija eksperimentalno prikaže u praksi, a ono što se na ovaj način nauči u vrtiću ostaje za celi život, tvrde vaspitačice Predškolske ustanove „Pava Sudarski“.

Ostale vesti iz ove kategorije