TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Počeli radovi na dvorišnoj fasadi škole „Miloje Čiplić“

Danilo Gurjanov | 31. oktobar. 2019. | 12:54 | Društvo

Počeli radovi na dvorišnoj fasadi škole „Miloje Čiplić“

U OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju počeli su radovi na sanaciji dvorišne fasade školske zgrade koja se već duže vreme nalazila u prilično lošem stanju. Pored estetskog aspekta radova, akcenat je na povećenju bezbednosti učenika, potvrdila nam je direktorka ove škole, Biljana Banjac. Sredstva za sprovođenje radova školi je odobrila opština Novi Bečej u iznosu od oko milion i 200 hiljada dinara. Izvršilac radova je „Maks gradnja“ iz Novog Bečeja.

Biljana Banjac, direktorka OŠ „Miloje Čiplić“, kaže da je u pitanju treća faza rekonstrukcije fasade ove škole: „Fasada u atrijumu škole je rađena prošle godine, a dovršena je ove godine. Zatim su rađeni fasada i sanacija dela krova naše fiskulturne sale, a evo sada se sređuje i ovaj deo fasade. Sve to je, između ostalog i u sklopu toga da zgrada sledeće godine „slavi“ 110 godina svog postojanja. Budući da smo mi u toj zgradi koja će imati pomenuti jubilej i mi na taj način slavimo, a u tome nas prati i lokalna samouprava kako bismo poboljšali uslove za rad i bezbedan boravak dece i zaposlenih.“

Kada su dalji infrastrukturni planovi u školi u pitanju, u narednom periodu se planira i rekonstrukcija dela školskog terena koji je trenutno namenjen malom fudbalu, a koji se nalazi u prilično istrošenom stanju, potvrđuje direktorka škole.

Ostale vesti iz ove kategorije