TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Počela akcija za bezbednost dece u saobraćaju

Danilo Gurjanov | 17. oktobar. 2019. | 14:13 | Društvo

Počela akcija za bezbednost dece u saobraćaju

Današnjom radionicom koja je održana u OŠ „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu počela je akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ koju u saradnji sa Policijskom stanicom u Novom Bečeju i opštinskim Savetom za bezbednost na lokalnim putevima sprovodi Crveni krst Novi Bečej. Radionice su namenjene učenicima prvih razreda osnovnih škola u svim naseljenim mestima opštine sa ciljem njihove što bolje informisanosti o pravilima ponašanja u saobraćaju, a samim tim i povećanja njihove bezbednost dok su aktivni učesnici saobraćaja na ulicama.

Projekat Crvenog krsta finansijski je podržala lokalna samouprava kroz Savet za bezbednost na lokalnim putevima, a ovom prilikom prvacima su podeljeni i fluorescentni prsluci, rasporedi časova i knjižice pod nazivom „Pažljivko“, koje su i ranijih godina deljene đacima prvacima na početku školske godine, a koje sadrže osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Radionica u okviru ove akcije samo je jedna u nizu edukacija koje se u školama sprovode zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta i policije tokom cele školske godine, potvrdila je Sanja Berbakov, školski pedagog i istakla njihov značaj, ali i značaj „žive“ reči: „Veoma je bitno da se informišu, da steknu neka znanja i da ih primenjuju. Oni su u ovom periodu dovođenji od strane roditelja u školu, ali se moraju osamostaliti, sami dolaziti do škole i naravno pri tome poštovati pravila u saobraćaju, voditi računa o sebi i o svojoj i tuđoj bezbednosti.“

Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ u narednih nekoliko dana biće sprovedena za oko 250 prvaka u svim osnovnim školama opštine Novi Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije