TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

JAVNI POZIV: Dodela sredstava udruženjima nacionalnih manjina

Sanja Milenković | 17. oktobar. 2019. | 13:12 | Društvo

JAVNI POZIV: Dodela sredstava udruženjima nacionalnih manjina

Na predlog Saveta za međunacionalne odnose opštine Novi Bečej, predsednik opštine, Saša Maksimović, raspisuje Javni konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa udruženja građana nacionalnih manjina iz budžeta opštine Novi Bečej za 2019. godinu.
Svaki učesnik po konkursu može podneti samo jednu prijavu sa najviše dva programa, a u tom slučaju uslov je da se jedan predlog projekta odnosi na materijalna dobra, odnosno opremanje, dok se drugi predlog projekta mora odnositi na nematerijalna dobra, odnosno kulturne programe.
Na osnovu ovog Javnog konkursa raspodeliće se 400.000 dinara i to po procentualnoj zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina u odnosu na ukupan broj stanovnika: 65% sredstava udruženjima manjina mađarske nacionalnosti, 23% udruženjima manjina romske nacionalnosti i 12% sredstava udruženjima ostalih nacionalnih manjina.
Prijave sa kompletnom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj koverti preporučenom pošiljkom na adresu: Opština Novi Bečej, Žarka Zrenjanina 8, 23272 Novi Bečej ili lično, u prijemnoj kancelariji opštine Novi Bečej, broj 16.
Sve dodatne informacije o uslovima Javnog poziva i mogu se dobiti putem telefona opštinske uprave 023/772-320 lokal 128 ili na sajtu opštine ovde , gde možete pronaći i potrebne obrasce.

Ostale vesti iz ove kategorije