TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Predstavnici lokalne samouprave posetili sve vrtiće u opštini

Danilo Gurjanov | 10. oktobar. 2019. | 12:24 | Društvo

Predstavnici lokalne samouprave posetili sve vrtiće u opštini

Tokom obeležavanja Dečje nedelje postoji praksa da predstavnici lokalne samouprave obilaze objekte Predškolske ustanove „Pava Sudarski“ u svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej, kako bi se, pre svega, družili sa mališanima, ali i na licu mesta saznali koje su to potrebe i problemi u čijem rešavanju opština može pomoći. Ovo je i prava prilika da se uz recitaciju, pesmu i igru, najmlađi stanovnici naše opštine počaste slatkišima.

U skladu sa tim, predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, danas je zajedno sa direktorom PU „Pava Sudarski“, Draganom Miloradovićem, obišao objekat „Kolibri“ u Novom Bečeju, dok su preostalih sedam objekata u Novom Bečeju, Novom Miloševu, Kumanu i Bočaru posetili predsednik SO Novi Bečej, Milovan Baštovanov, odnosno pomoćnici predsednika opštine, Milan Stojšin i Damir Ovčina.

U ukupno 8 objekata PU „Pava Sudarski“ brine se o oko 550 mališana u svim naseljnim mestima opštine koji su raspoređeni u 26 vaspitnih grupa. Od 2022. godine u ovoj predškolskoj ustanovi počeće se sa novim planovima rada Ministarstva prosvete, takozvanim novim osnovama programa predškolskog obrazovanja i vaspitanja, koji će uz kontinuirani rad i nastavak opremanja objekata podići nivo kvaliteta boravka dece i rada s njima.

Ostale vesti iz ove kategorije