TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

NAJAVA: „NB ECOTOUR“ u Novom Bečeju 26-27. septembra

Danilo Gurjanov | 25. septembar. 2019. | 9:09 | Turizam

NAJAVA: „NB ECOTOUR“ u Novom Bečeju 26-27. septembra

U sklopu projekta opštine Novi Bečej „Rehabilitacija zajedničkog prirodnog i kulturnog nasleđa zarad budućeg razvoja regiona“ koji se sprovodi u okviru prekogranične saradnje Srbija - Mađarska, u četvrtak i petak, 26. i 27. septembra, u Novom Bečeju će biti održan prvi „NB ECOTOUR“. Zamišljen kao svojevrsna prezentacija potencijala ruralnog i ekoturizma regiona „NB ECOTOUR“ ima za cilj da se potencijalni nosioci razvoja ovih oblika turizma nađu na jednom mestu kako bi se prepoznali i dalje razvili svoju saradnju.

U tom duhu u dva dana paraleleno će biti realizovane dve celine. Prva će okupiti turističke organizacije i agencije, stručnjake koji se bave turizmom i sve druge zainteresovane za ovu oblast sa ciljem da u direktnom kontaktu definišu probleme i mogućnosti u oblasti razvoja eko i etnoturizma u regionu kao i da razmene iskustva i čuju primere dobre prakse, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. U tu svrhu u prostorijama Doma kulture opštine Novi Bečej biće organizovan okrugli sto na temu „Ekoturistička ruta prekograničnog regiona“, kao i stručni skup u okviru kojeg će biti predstavljeni primeri dobre prakse, ali i definisane smernice za dalji mogući razvoj.

Druga celina će okupiti proizvođače iz regiona, Srbije i Mađarske, koji će imati priliku da svoje proizvode posetiocima ovog događaja u okviru mini sajma predstave u samom centru Novog Bečeja, na platou ispred Doma kulture opštine Novi Bečej i gradskom parku, gde će biti organizovane i radionice za decu. U slučaju loših vremenskih uslova programi će se održati u holu Doma kulture opštine Novi Bečej.

Program manifestacije sa satnicom:

26.09.2019.

Četvrtak

11:00 – Svečano otvaranje – Dom kulture opštine Novi Bečej, sala u prizemlju

11:00 – 13:30 Okrugli sto – Dom kulture opštine Novi Bečej, sala u prizemlju (Tema okruglog stola: umrežavanje i osmišljavanje turističkog programa baziranog na ruralnom i ekoturizmu - Ekoturistička ruta pograničnog regiona

11:30 Otvaranje Mini sajma NB ECOTOUR za izlagače – Plato kod Doma kulture opštine Novi Bečej

13:30 – 14:30 Koktel za učesnike okruglog stola - koktel sala u prizemlju Doma kulture opštine Novi Bečej

14:30 – 18:00 Organizovani obilazak SRP ,,Slano kopovo’’ i muzeja ,,Glavaševa kuća’’ uz pratnju vodiča (polazak autobusa ispred Doma kulture opštine Novi Bečej)

16:00 – 18:00 Radionice za decu – plato kod Doma kulture opštine Novi Bečej

18:00 – Završetak programa

27.09.2019.

Petak

11:00 – 18:00 – Mini sajam NB ECOTOUR – Plato ispred Doma kulture opštine Novi Bečej

10:00 – 12:30 - Stručni skup, Dom kulture opštine Novi Bečej, sala u prizemlju

1. celina – seoski turizam

- Uvodno predavanje Prof. Dr Kristina Košić

- Primeri dobre prakse – Nikola Ivanić ,,Perkov salaš’’

- Predavanje gost iz Šandorfalve (Mađarska)

- Predavanje studenata – vizija razvoja seoskog turizma u Novom Bečeju

2. celina – ekoturizam

- Uvodno predavanje Dr Vladimir Stojanović

Ostale vesti iz ove kategorije