TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Kultura

„Stvarnost iluzija“ Dragane Mladenov

Danilo Gurjanov | 19. septembar. 2019. | 12:53 | Kultura

„Stvarnost iluzija“ Dragane Mladenov

Knjiga pripovedaka Dragane Mladenov, mlade spisateljice iz Novog Sada, pod nazivom „Stvarnost iluzija“ predstavljena je sinoć u Opštinskoj narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ u Žablju. Pripovetke inspirisane različitim temama ljubiteljima lepe pisane reči u Žablju čitala je sama autorka, a u tome su joj pomogle i glumice Emilija Milutinović i Katerina Vasiljević.

Za svoju zbirku kratkih priča Dragana Mladenov kaže da se može svrstati u mešoviti žanr jer se dotiče trilera, fantazije, misterije, ali i realnosti i drame. Po vokaciji profesroka matematike, Dragana Mladenov našla je način da spoji različite sfere svoje kreativnosti, a prema njenim rečima pisanje je jedna od njih: „Meni se čini da čovekovo postojanje ne treba da ide samo u jednom smeru i da čovek treba da se razvija i u tom prirodnom i u društvenom, umetničkom, sportskom i svakom drugom smislu u kom može sebe da nađe. Ova knjiga je nastajala poslednjih petnaest godina, a tek pre dve i po godine sam odlučila da vidim šta tu sve ima i šta od toga može da se odabere i da se nešto napravi.“

Jedna od priča iz zbirke „Stvarnost iluzija“ pod nazivom „Šolja toplog čaja“ nedavno je i nagrađena na konkursu „Od slova do simbola“ u Malom Crniću, potvrdila nam je Dragana Mladenov, koja se pored pisanja bavi i pevanjem, glumom, gitarom, plesom... To potvrđuje i činjenica da je jedan od osnivača i predsednica Kluba umetnika Bina u Novom Sadu koji deluje kroz tri sekcije: dramsku, plesnu i recitatorsku, a upravo je publika u Žablju imala čast da na kraju sinoćne književne večeri čuje Draganinu recitaciju odlomka „Posmrtnog marša klovnova“ Miroslava Mike Antića.

Ostale vesti iz ove kategorije