TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Najveća maketa na Balkanu ponovo u Domu kulture u Novom Bečeju

Danilo Gurjanov | 17. septembar. 2019. | 12:51 | Društvo

Najveća maketa na Balkanu ponovo u Domu kulture u Novom Bečeju

Posle četiri godine, najveća maketa na Balkanu prigodnog naziva „Svet oko nas“ po drugi put je izložena u Domu kulture u Novom Bečeju i tu će se nalaziti sve do vikenda. Na površini od 44 kvadratna metra sa više od 5.000 eksponata maketom je prikazano  mnoštvo životnih situacija, kako u gradovima, tako i na selu. Makete objekata koji se mogu videti u mnogim evropskim gradovima, pokretni eksponati u vidu vozova, tramvaja, metroa, zabavnog parka, vetrenjača i vodenica, uz čak 1.500 realno prikazanih ljudi u raznim situacijama, plene svojom preciznošću i fasciniraju svakog ko odluči da istražuje maketu „Svet oko nas“ maketara Borivoja Vujića.

Maketa „Svet oko nas“ pored svoje atraktivnosti služi i kao nastavno sredstvo u okviru kog mladi mogu proveriti svoje znanje iz sveta oko nas, poznavanja prirode i tehničkog obrazovanja. Maketa na vrlo precizan način prikazuje nastavne teme kao što su reljef, saobraćaj, uticaj čoveka na prirodu i mnogo toga drugog, a nastajala je 20 godina.

Visina makete „Svet oko nas“ iznosi 190 centimetara, ograđena je pleksiglasom, a po ceni od 150 dinara može se pogledati u periodu od 8 do 20 časova u galeriji „Tiske akademije akvarela“ u Domu kulture opštine Novi Bečej sve do 22. septembra.

Ostale vesti iz ove kategorije