TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Komšijska sloga: Na Novom Naselju osvanuo košarkaški teren

Sanja Milenković | 20. avgust. 2019. | 12:25 | Društvo

Komšijska sloga: Na Novom Naselju osvanuo košarkaški teren

Da je volja najjače oružje za uspeh pokazali su meštani Novog Naselja u Novom Bečeju koji su zajedničkim snagama i sredstvima, uz podršku Mesne zajednice, izgradili košarkaški teren namenjen velikom broju mališana koji  se na njihovim ulicama svakodnevno okuplja. U nedostatku bližeg terena, ideja je nastala sa ciljem njihove bezbednije igre i kvalitetnije popunjenog slobodnog vremena, potvrdio je Nebojša Svilengaćin, roditelj, volonter i jedan od tvoraca ove ideje: „Na ovu ideju su došli roditelji prvenstveno koji su uvideli da ovde ima puno dece, ali da nema košarkaškog terena, a deci je daleko da idu sama do centra, pa smo odlučili da zajedno sa Mesnom zajednicom i sa roditeljima pokušamo da napravimo ovaj teren, i kao špo vidite, uspeli smo. Radovi su trajali skoro mesec dana u čemu nam je mnogo pomogla Mesna zajednica, a ostatak sredstava su prikupili roditelji iz naselja, kao i drugi građani koji ne žive ovde, ali su nam pomogli da zajedno uradimo ovaj teren.“

Preostalo je, kaže Svilengaćin, da se teren ofarba potrebnim oznakama za igru, što nestrpljive mališane nije sprečilo da već istog dana na njemu odmere snage.

Na koncu svega, ideja je bezbroj, a rezultat nebitan. U vreme moderne tehnologije i lako dostupne elektronske zabave prava je retkost, kao nekada, zateći mališane na igralištima i ulici. Za dečiji osmeh potrebno je malo, zrno volje, dobra ideja i puno ljubavi i možda baš ovaj teren u nekome probudi talenat i iznedri novu, košarkašku zvezdu.
 

Ostale vesti iz ove kategorije