TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

U toku postavka nove led rasvete u sportskoj hali

Danilo Gurjanov | 13. avgust. 2019. | 12:21 | Društvo

U toku postavka nove led rasvete u sportskoj hali

Nakon postavke novog parketa u velikoj sali Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“ u Novom Bečeju pre nekoliko meseci, ovih dana se nastavljaju radovi na osvežavanju sportske hale, prema mišljenju mnogih, jedne od najlepših u Vojvodini. Naime, kako smo ranije najavljivali, za letnji period planirana je bila zamena stare rasvete novom, energetski efikasnijom. Radovi na postavci novih led panela su u toku, a o čemu Ranko Janjić, direktor ove javne ustanove, kaže: „Radi se o projektu koji nam je odobren na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Oni su finansijer radova u iznosu od 2/3, dok 1/3 finansira opština Novi Bečej. Ukupna vrednost radova je nešto iznad 3,8 miliona dinara. Kao što se može videti, to jako lepo izgleda, stigli smo do polovine posla. Radimo zamenu rasvete u velikoj sali, mala sala je već urađena, kao i teretana. Dakle, to su praktično tri površine uz zamenu oko 70 reflektora, odnosno sijalica, tako da će sigurno biti mnogo bolje u odnosu na period do sada. Ranije smo imali reflektore koji su zastareli, sada idemo na nove tehnologije, 21. je vek. Sigurno je da ćemo kroz nekih šest do 7 godina isplatiti ovo ulaganje, to su neke procene. Dakle, tada će to praktično doći gratis.“

U sportskoj hali u Novom Bečeju nedavno su postavljene i nove ograde na tribinama. U pitanju su prohromske cevi koje će svojim kvalitetom i izdržljivošću, ali i lepotom doprineti kvalitetnijem i, pre svega, sigurnijem boravku publike na tribinama, a u planu je i krečenje unutrašnjosti sale.

Prema Janjićevim rečima od 2016. godine na ovamo stavljen je poseban akcenat na rekonstrukciju sportske hale u Novom Bečeju onako kako dolikuje jednoj takvoj građevini kroz koju dnevno prodefiluje između 400 i 500 dečaka i devojčica, školaraca i sportista svih uzrasta. Upravo je to razlog da sportska hala bude jedan od prioriteta na koji treba usmeriti što više aktivnosti.

Pored saniranja svetlarnika koji je prokišnjavao, ranije su isti zaštićeni i rešetkama. Usledila je kupovina novog ozvučenja, zatim postavka stolica na tribinama, nakon čega je obezbeđen i savremeni semafor. U poslednje aktivnosti ubrajaju se i pomenute - zamene parketa i postavka nove visokokvalitetne podloge, a, takođe, urađena je i postavka 14 kamera u okviru novog video nadzora kojim je bezbednost samog objekta podignuta na viši nivo, zaokružuje priču direktor Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“, Ranko Janjić.

Ostale vesti iz ove kategorije