TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Uspešno završena omladinska razmena u Italiji

Danilo Gurjanov | 8. avgust. 2019. | 12:07 | Društvo

Uspešno završena omladinska razmena u Italiji

Centar za celoživotno obrazovanje - Edufons iz Novog Bečeja nedavno je učestvovao u omladinskoj razmeni u okviru projekta „Together we live“ iz Erazmus plus programa sufinansiranog fondovima Evropske unije koji je održan u Italiji. Četvoro mladih i vođa grupe iz Srbije ovom prilikom posetilo je Verbaniju na jezeru Mađore, a pored predstavnika Srbije i Italije, kao domaćinske zemlje, u projektu su učestvovala i udruženja iz Belgije, Grčke, Rumunije i sa Kipra. Projekat je za ciljnu grupu imao mlade od 16 do 20 godina, a koji su bili njegovi ciljevi, u kakvim su sve aktivnostima učestvovali mladi i sa kakvim utiscima i iskustvima su se vratili, ispričala nam je Ivana Ćuk, članica Udruženja „Edufons“ i vođa grupe iz Srbije: „Doneli smo jake lepe utiske, sve je proteklo kako treba i bilo je veoma zanimljivo i inspirativno za mlade učesnike. Fokus projekta je bio najviše na toleranciji i socijalnom uključivanju mladih, tako da je bilo mnogo zanimljivih aktivnosti usmerenih na ove dve teme. Pored toga bilo je dosta i slobodnog vremena, tako da su mladi mogli da malo istražuju po gradu u kom smo bili i da se druže sa ostalim učesnicima. Učesnici iz Srbije su bili veoma aktivni, učestvovali su u svim aktivnostima i poneli su odatle mnogo novih kontakata, novog znanja. Prosto otvorili su svoja razmišljanja o temama koje su bile ključne za ovaj projekat.“

Prema rečima Ivane Ćuk, omladinska razmena u Italiji bila je i prava prilika da se stupi u kontakt sa drugim udruženjima i organizacijama s ciljem umrežavanja i dalje saradnje, tako da su ovom prilikom napravljeni određeni dogovori za naredne projekte.

Centar za celoživotno obrazovanje - Edufons iz Novog Bečeja trenutno se priprema za naredne projekte. Jedan od njih održaće se oktobra u Portugalu, a tiče se obuke omladinskih radnika.

Ostale vesti iz ove kategorije