TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Ponovo zamirisala čorba na „Zlatnom kotliću“ u Novom Miloševu

Redakcija TV Novi Bečej | 2. avgust. 2019. | 11:48 | Turizam

Ponovo zamirisala čorba na „Zlatnom kotliću“ u Novom Miloševu

Kao i predhodnih godina, dan uoči praznika Sveti Ilija, takmičenjem u kuvanju riblje čorbe, „Zlatni kotlić 2019“ otvorena je dvodnevna manifestacija povodom slave sela u Novom Miloševu. Takmičenje organizuje Udruženje seoskog folklora veterana „Teodor Pavlović“ uz podršku Mesne zajednice Novo Miloševo, uz bogat prateći kulturno umetnički program, potvrdio je predsednik udruženja, Grujica Rođenkov.

Nakon takmičenja u orijentalnom plesu gde su za dvoje najuspešnijih obezbeđene nagrade, na „Zlatnom kotliću  2019“ trećeplasirani Janoš Kalo, član Udruženja „Banatski kulinari“ iz Kikinde osvojio je kotlić sa tronošcem za 10 osoba, za osvojeno 2. mesto, Jožef Maka, član Udruženja ljubitelja prirode iz Banatske Topole nagrađen je kotlićem za 25 osoba, dok je najlepšu čorbu skuvao Radovan Subin iz Kikinde i kao nagradu kući poneo roštilj sa stolicom.

Prisutne su zabavljali i novomiloševački „Veseli tamburaši“ koje je, od 21 sata, uz poznate melodije pesama „Biće bolje ako budeš tu i bezvremenskog „Skeledžiju“ na velikoj bini zamenila grupa „Garavi sokak“.

Ostale vesti iz ove kategorije