TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Mališani otputovali na morsku avanturu u odmaralište Crvenog krsta Srbije

Danilo Gurjanov | 24. jul. 2019. | 6:02 | Društvo

Mališani otputovali na morsku avanturu u odmaralište Crvenog krsta Srbije

Nakon što su deca iz naseljenih mesta opštine Novi Bečej nedavno boravila u odmaralištu Crvenog krsta u Bačkoj Palanci, gde su imala priliku da uče o ovoj organizaciji, ali, pre svega, da se upoznaju i druže sa vršnjacima iz drugih gradova i opština, u organizaciji Crvenog krsta Srbije deca, korisnici narodne kuhinje i socijalne pomoći u našoj opštini, otputovala su juče na desetodnevni boravak na moru u Crnoj Gori. Mališani će boraviti u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima gde će imati priliku da po prvu put iskuse boravak na moru, ali i da korisno i kvalitetno provedu svoje vreme.

O odlasku dece na more Dunja Svirčev, sekretarka Crvenog krsta Novi Bečej, kaže: „To je u stvari projekat koje je pokrenulo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Srbije. Ideja je u stvari da deca koja nikada nisu bila na moru, a koja su iz socijalno ugroženih porodica, odnosno čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte da otputuju na more, na ovaj način otputuju na oporavak i odmor, da se druže deset dana i da to vreme provodu nezaboravno na moru u duhu Crvenog krsta, da uče raznorazne stvari o ovoj organizaciji, kao što je prva pomoć na primer, da uče o njenom istorijatu, da imaju razne plesne, zabavne i muzičke radionice. U večernjim časovima ih, takođe, očekuju razni programi, takmičenja u vidu igara bez granica, nakon toga diskoteka i, naravno, preko dana ih čeka kupanje na plaži koja je vlasništvo Crvenog krsta Srbije.“

Na boravak u Crnoj Gori ovom prilikom otputovalo je 24 dece u pratnji Biljane Banjac, direktorke OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju. Termin povratka za Novi Bečej planiran je 2. avgusta, pa će mališani sa svojim roditeljima ponovo biti već narednog dana, odnosno, u subotu, 3. avgusta.

Ostale vesti iz ove kategorije