TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Novi traktor za sanaciju atarskih puteva i zimsku službu

Danilo Gurjanov | 17. jul. 2019. | 8:59 | Društvo

Novi traktor za sanaciju atarskih puteva i zimsku službu

Donošenjem Odluke o privremenom korišćenju prostora na površinama javne namene u Novom Bečeju za vreme trajanja manifestacije „Velikogospojinski dani - Gospojina 2019“ započela je 31. sednica Skupštine opštine Novi Bečej. Odbornici su ovom prilikom doneli i  Odluku o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose opštine Novi Bečej koji će imati šest članova i činiće ga predstavnici zajednica Srba, Mađara i Roma. Uloga Saveta, između ostalog, jeste razmatranje pitanja ostvarivanja, zaštite i unapređenja nacionalne ravnopravnosti u opštini, naročito u oblastima kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma, odnosno promocija međusobnog razumevanja i dobrih odnosa među svim zajednicima koje žive u opštini.

O najvažnijoj tački na dnevnom redu koja se ticala davanja salagnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JP „Komunalac“ za 2019. godinu, predsednik opštine, Saša Maksimović, kaže: „ „Komunalac“ planira izmenu svog finansijskog plana, odnosno podizanje kredita u dogovoru sa lokalnom samoupravom, tj. da budem iskren, sa mnom. To je način da prevaziđemo problem sa atarskim putevima. Dakle, opština Novi Bečej u svom budžetu ima predviđenih 5,5 miliona dinara za održavanje atarskih puteva, međutim, u nekom prethodnom periodu je to bilo problematično, kada se to poveri nekom privatniku moguće su razne malverzacije ili bar priča o njima, a ni posao nikad nije bio odrađen kako treba. Zato mislim da je najbolje da naše komunalno preduzeće kupi traktor veće konjaže, najpre zbog uređenja atarskih puteva, a sa druge strane to vozilo će moći da se koristi i za zimsku službu, čime će biti pojačan njen rad, odnosno biće mnogo efikasnija u zimskom periodu.“

Na ovaj način „Komunalac“ će pored postojećeg traktora i dva kamiona imati još jedan traktor, koji će biti značajno pojačanje mehanizaciji ovog javnog preduzeća.

Na 31. sednici SO Novi Bečej odbornici su doneli i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Novi Bečej tako da je umesto Marka Lungulova na ovu dužnost imenovan Trifun Stanković.

Ostale vesti iz ove kategorije