TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Turizam

Uz dobru hranu i atmosferu tradicionalno se „opasuljivali“ na obali Tise

Danilo Gurjanov | 15. jul. 2019. | 12:58 | Turizam

Uz dobru hranu i atmosferu tradicionalno se „opasuljivali“ na obali Tise

Takmičenje u kuvanju pasulja, tradicionalno „Opasuljivanje“ u Novom Bečeju, proteklog vikenda uspešno je održano u blizini šumice na Tiskom keju i marine „Gradište“. Promena uobičajne lokacije održavanja manifestacije od prošle godine doprinela je prijatnijem ambijentu i samim tim boljoj atmosferi. Prema rečima Saše Dujina, direktora TO opštine Novi Bečej koja je organizovala manifestaciju, na „Opasuljivanju“ se ovog puta takmičilo 62 ekipe, što je svojevrsni mali rekord maninifestacije: „ „Opasuljivanje“ je opravdalo svoj imidž, opravdalo je svoje ime. Ono što smo pričali ranijih godina jeste da je to porodična manifestacija, jedna od nanvećih u Novom Bečeju jer cilja da Novobečejci dođu, da se okupe i da na neki način proslave zajedno sa svojim komšijama. Takmičenje u kuvanju pasulja jeste uvertira u letnju sezonu i najava za veliko takmičenje u kuvanju riblje čorbe za Gospojinu.“

Žiri koji je odlučivao o najbolje skuvanom pasulju ove godine činili su Aleksandra Blagojević, Šandor Ereš i Nadica Josimović koja je bila i predsednica žirija. Na ovogdišnjem „Opasuljivanju“, treće mesto osvojila je ekipa „Remus“ iz Mužlje koja je, između ostalog, dobila vaučer od 5.000 dinara za kupovinu u knjižari u Novom Bečeju. Drugi najbolji pasulj skuvala je ekipa „Alfa“ iz Novog Bečeja koja je, takođe, nagrađena vaučerom u vrednosti od 5.000 dinara za kupovinu goriva, dok je ovog puta, prema oceni žirija, najuspešnija bila ekipa TO opštine Bečej koja je, između ostalog, nagrađena tonom uglja.

„Opasuljivanje“ je ove godine donelo i nagrade za najveseliju ekipu, najsimpatičniju kuvaricu i za najmlađeg kuvara, a od dodatnih sadržaja koji su se pobrinuli za još bolju atmosferu održana su takmičenja u sportskim disciplinama, u najbržem jedenju banana i najbržem ispijanju piva. Za muzički program ovog puta pobrinuo se Gradski orkestar „Beus“ iz Bečeja. TO opštine Novi Bečej i ove godine je obezbedila 150 obroka pasulja za sve građane koju su želeli da probaju ovaj kulinarski specijalitet, a nisu imali svoju ekipu na takmičenju.

Ostale vesti iz ove kategorije