TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Vladimir Batez obišao novi teren u školi „Josif Marinković“

Redakcija TV Novi Bečej | 19. jun. 2019. | 12:11 | Društvo

Vladimir Batez obišao novi teren u školi „Josif Marinković“

Rekonstrukcija sportskog terena u dvorištu OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju uspešno je privedena kraju. Projekat koji su zajednički realizovali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i opština Novi Bečej ukupne je vrednosti oko 5 miliona dinara. Pored rekonstrukcije samog terena, postavljene su tribine, kao i zaštitna mreža, a u sklopu projekta rekonstruisan je i deo hodnika koji spaja školu i fiskulturnu salu.

OŠ „Josif Marinković“ i novi sportski teren obišao je danas pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez. On je izrazio zadovoljstvo povodom uspešno završenih radova na obnovi terena: „To je na liniji onoga što Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zagovara i preko svog konkursa za sanaciju i adaptaciju, opremanje i izgradnju sportske infrastrukture osnovni prioritet vidi i kao sanaciju i ulaganje u infrastrukturu osnovnih i srednjih škola. Zahvalan sam na velikoj podršci predsedniku opštine, Saši Maksimoviću sa kojim smo već realizovali prošle godine jedan veliki projekat u oblasti sportske infrastrukture, a to je sanacija i opremanje kuglane u Novom Bečeju koju smo imali priliku da otvorimo zajedno. Svi ovi tereni i sve ono što radi opština Novi Bečej je za svaku pohvalu.“

Batez je istakao da je saradnja između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i opštine Novi Bečej odlična i u okviru svih drugih konkursa na kojima učestvuju škole i sportska udruženja, klubovi i organizacije, uz pohvalu za sve ono što je ovom prilikom video u Novom Bečeju.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, zahvalan je za posetu pokrajinskog sekretara Bateza, ali i Pokrajinskoj vladi na prepoznavanju problema sa lošom infrastrukturom koju Novi Bečej ima ne samo u oblasti sporta: „Nažalost, zapušteni smo poslednjih 30 godina, ali trudimo se da, što se sportske infrastrukture tiče, rekonstruišemo ne samo centar Novog Bečeja, nego i periferiju Novog Bečeja i sva ostala naseljena mesta. Ono što nas kao opštinu očekuje u sedećem koraku jeste polaganje kamena temeljca na izgradnji nove fiskulturne sale u Bočaru, jedinom naseljenom mestu u opštini koje nema fiskulturnu salu. Iskreno se nadam da će se u naednih mesec dana završiti javna nabavka, da će uspešno biti potpisan ugovor i da će se početi sa njenom izgradnjom.“

Sportski teren u OŠ „Josif Marinković“ biće značajan i tokom predstojeće 12. sportske olimpijade radnika Vojvodine koja će se održati od 28. do 30. juna, jer će se i na njemu odigravati takmičenja, obaveštavaju iz lokalne samouprave.

Ostale vesti iz ove kategorije