TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport

Završen žreb za 12. sportsku olimpijadu radnika Vojvodine

Redakcija TV Novi Bečej | 17. jun. 2019. | 9:45 | Sport

Završen žreb za 12. sportsku olimpijadu radnika Vojvodine

Dvanaesta Sportska olimpijada radnika Vojvodine održaće se od 28. do 30. juna u opštinama Novi Bečej i Bečej. Pripreme za najmasovniju sportsku manifestaciju radnika u Vojvodini polako ulaze u svoju završnicu, pa je tako protekle subote u Novom Bečej održan i žreb predstojećih takmičenja u čak 19 disciplina u ženskoj i muškoj konkurenciji. Otvaranje manifestacije održaće se 28. juna u Novom Bečeju, dok će završna svečanost biti priređena u Bečeju, 30. juna.

U Novom Bečeju će se održati takmičenja u 9 sportskih disciplina i to u: sportskom ribolovu, srednjem fudbalu, bič-voleju, basketu, košarci, boćanju, pikadou, rukometu i kuglanju, najavljuje Ranko Janjić, predsednik Pripremnog odbora opštine Novi Bečej za organizaciju Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

Pripreme za radničku olimpijadu i u opštini Bečej su u samoj završnici. Prema rečima Milodara Rakića, predsednik Pripremnog odbora opštine Bečej za organizaciju Sportske olimpijade radnika Vojvodine, ostalo je još da se završi teren za mali fudbal u okviru otvorenih sportskih terena DTV „Partizan“.

Činu žrebanja za predstojeću Sportsku olimpijadu koje je održano u prizemlju Doma kulture opštine Novi Bečej, prisustvovali su i Milorad Perišić, potpredsednik Saveza sport za sve Vojvodine i Ištvan Huđi, potpredsednik Olimpijskog komiteta za radnički sport Vojvodine, koji su istakli značaj jednog ovakvog sportskog događaja, uz suočavanje sa mnogim izazovima kako bi se tradicija takmičenja radnika održala.

Na 12. sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine u Novom Bečeju i Bečeju, učestovaće preko 280 sportskih ekipa, uz 2.200 takmičara, a konačna tabela sa rasporedom takmičenja trebalo bi da se u toku nedelje nađe na sajtu Saveza sport za sve, najavili su organizatori  manifestacije.

Ostale vesti iz ove kategorije