TV Novi Bečej

TV Novi Bečej

Društvo

Asfaltiranje ulica za lakši život Kumančana

Redakcija TV Novi Bečej | 11. jun. 2019. | 13:15 | Društvo

Asfaltiranje ulica za lakši život Kumančana

U naseljenom mestu Kumane polako se privode kraju radovi na asfaltiranju ulica koja do sada nikada nisu bile asfaltirane. Radove koji predstavljaju jedan od prioriteta lokalne samouprave u poslednjih nekoliko godima većinski finansira opština Novi Bečej u iznosu od oko 20 miliona dinara, dok je 11 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo privrede Republike Srbije.

Kumančanin Tibor Tot u Zmaj Jovinoj ulici živi od ’65. godine, koja pored asfalta nikad nije imala ni stazu pored kuća, pa nije bilo lako doći do asfaltiranog dela, a da se ne isprlja: „Puno smo se patili. Moja sestra je nekada morala da obuče najlonske džakle do ćoška kako bi mogla da ide dalje. Imali smo komšiju koji je preminuo pre par godina koji je bio u kolicima, pa kada je dolazila hitna pomoć, morali smo da ga nosimo nas dvojica zajedno sa kolicima do hitne pomoći. Dakle, ni hitna pomoć nije mogla da prođe. Ovo će nam sigurno puno značiti. Selo se svakako osipa, ali i kraj sela treba malo održavati, kako bi ljudi ostali ovde, kako bi lakše živeli, to je veoma bitno“, rekao je Tot i zahvalio se lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine, Saši Maksimoviću koji je i sam obišao radove na asfaltiranju ulica. On je u razgovoru sa meštanima Kumana najavio da će, nakon završetka aktuelnih radova u sedam kumanačkih ulica, u septembru biti rađene još dve ulice.

Prema rečima predsednika opštine Novi Bečej za proleće sledeće godine ostaje izgradnja asfalta u još četiri ulice u Kumanu, za koje je potrebno obezbediti dodatne finansije, s obzirom da radovi na asfaltiranju ulica iziskuju znatna sredstva, zaključio je Maksimović.

Ostale vesti iz ove kategorije